Witte wijn

Ben je op zoek naar een heerlijke witte wijn? Twijfel dan niet en neem een kijkje in ons assortiment. De Wijntopper bied jou goede wijnen tegen een betaalbare prijs, wij helpen je graag in je zoektocht naar een goede wijn!

Van een licht frisse Pinot Grigio tot een vol rijke Chardonnay, niets is lekkerder dan met een glaasje wijn genieten van de zon op een terrasje of thuis met een goed boek. Wijn is een heerlijke start van een gezellige avond.

Er zijn verschillende soorten, van fris en licht tot vol en rijk: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc, Viognier en Chardonnay. Globaal gezien is witte wijn in twee categorieën te verdelen: Droge wijn en zoete wijn.

Droge wijn

Het begint allemaal bij het begin, de druif. Tijdens het rijpen ontwikkelen zich natuurlijke suikers in de druif, denk aan dextrose of druivensuiker. En tijdens het gistingsproces worden deze suikers omgezet in alcohol. Hoe minder restsuiker er over blijft in de droge witte wijn, des te droger de wijn is. De meest gedronken droge wijn soorten zijn Sauvignon Blanc (droog en fris) en Chardonnay (vol en krachtig).

Zoete wijn

Zoete witte wijn bevat relatief veel restsuiker. Dit komt door het gistingsproces, als het gistingsproces eerder stopt zal de wijn zoeter zijn. Maar er spelen meerdere factoren mee als het gaat om het gistingsproces van deze wijn. Van de technieken die de wijnmakers gebruiken tot de hoeveelheid suiker in de druiven. Een zoete wijn is niet alleen lekker om bij een vismaaltijd te drinken, het is ook perfect als dessertwijn te drinken.