Luc Pirlet

Filosofie

Stelt u zich eens de betoverende Languedoc voor met de verleidelijke aquamarijnkreekjes van de Middellandse Zeekust en de majestueuze achtergrond van de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën: stel u voor dat oude kastelen van de Katharen zich vastklampen aan rotsachtige toppen en de betoverende middeleeuwse stad Carcassonne, omringd door romaanse abdijen.

Bekijk al onze wijnhuizen

Dit is een regio met een fascinerend rijke culturele en historische erfenis … Als u een wijnliefhebber bent, dan heeft het gebied een bijzondere aantrekkingskracht op u. De wijngaarden ondergaan een complete renovatie: u zult de beroemdste druivensoorten zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon tegen wangen zien groeien op dezelfde grindachtige heuvel als lokale helden zoals Syrah en Mourvèdre.

Dit zijn de druiven die een dergelijke belofte voor de toekomst inhouden; dit zijn de wijnen die wachten om ontdekt te worden en de speciale favorieten van de 21e eeuw worden.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom we naar de Languedoc zijn gekomen: de regio heeft alles wat een toegewijde en veeleisende wijnproducent zich kan wensen. Bovendien staan ​​onze moderne wijnbouwfaciliteiten waar traditionele eiken vaten om aandacht strijden met roestvrijstalen tanks onder toezicht van bekwame en attente oenologen en celbewoners. We zijn ervan overtuigd dat we alle ingrediënten hebben verzameld die nodig zijn om onze ambitie waar te maken: wijnen maken om nooit te vergeten en elke dag van te genieten.

Het wijnhuis


De wijnen van Luc Pirlet worden gemaakt van druiven die worden geteeld in wijngaarden die tussen Narbonne en Limoux liggen op de weg naar de Pyreneeën. Verschillende percelen van dezelfde druivensoort bieden verschillende bodems en microklimaten waardoor we een rijk tapijt van nuances, aroma’s en bloemen in de wijnen kunnen weven. Bepaalde wijngaarden zijn typisch mediterraan en leveren wijnen met diepte en vrijgevigheid; andere liggen op grotere hoogte en geven, blootgesteld aan de Atlantische winden, intensiteit, elegantie en finesse.

Herwinning in opbrengst is ook cruciaal om het volledige karakter in een wijn tot uitdrukking te laten komen.

Dezelfde toewijding aan kwaliteit blijft bestaan ​​tijdens de hele vinificatiefase: de wijnsoorten ondergaan een lange en koele gisting. De temperatuur van de rode wijnen wordt gecontroleerd en er worden kleine tanks gebruikt. De uitstekende kwaliteit en persoonlijkheid van elke wijn in combinatie met een klassieke, imposante presentatie maken het assortiment een ideale kandidaat voor de beste handelaren en importeurs.

Luc Pirlet, het beste van uw dagelijkse wijn. In 15 landen wordt de naam van Luc Pirlet geassocieerd met de house-pour in 5-sterrenrestaurants, de huiswijn geserveerd in de beste brasseries, banketwijn in de beste hotels, de alledaagse wijn die wordt genoten door bedrijfsdirecteuren.

Bezoek de website van dit wijnhuis.

Wijnen van dit wijnhuis