Exclusieve wijnen

Van zoet tot droog, van wit tot rood, met bubbels of zonder bubbels. Wij zorgen ervoor dat je exclusief bij De Wijntopper terecht kunt voor kwalitatief goede wijn voor een leuke prijs.

 

Witte wijn

Globaal gezien is witte wijn in twee categorieën te verdelen: Droge wijn en zoete wijn.

Droge wijn

Het begint allemaal bij het begin, de druif. Tijdens het rijpen ontwikkelen zich natuurlijke suikers in de druif, denk aan dextrose of druivensuiker. En tijdens het gistingsproces worden deze suikers omgezet in alcohol. Hoe minder restsuiker er over blijft in de droge witte wijn, des te droger de wijn is. De meest gedronken droge wijn soorten zijn Sauvignon Blanc (droog en fris) en Chardonnay (vol en krachtig).

Zoete wijn

Zoete witte wijn bevat relatief veel restsuiker. Dit komt door het gistingsproces, als het gistingsproces eerder stopt zal de wijn zoeter zijn. Maar er spelen meerdere factoren mee als het gaat om het gistingsproces van deze wijn. Van de technieken die de wijnmakers gebruiken tot de hoeveelheid suiker in de druiven. Een zoete wijn is niet alleen lekker om bij een vismaaltijd te drinken, het is ook perfect als dessertwijn te drinken.

 

Rode wijn

Er zijn 9 edele druiven waarmee rode wijn kan worden gemaakt. Edele druiven zijn de grootste druivenrassen die overal ter wereld worden verbouwd. Deze druiven hebben ieder hun eigen karakteristieke smaak en vormen de basis van vele internationale topwijnen, van soepel fruitig tot vol donker van smaak.

Van deze edele druiven worden onder andere de volgende soorten wijn gemaakt: Pinot Noir, Grenache, Merlot, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah.

 

Mousserende wijn

Dacht je voorheen aan mousserende wijn, dan dacht je aan (vaak dure) champagne. Om mousserende wijn ook toegankelijk te maken voor een groter publiek zijn er inmiddels een paar mooie alternatieven bedacht en ontwikkeld, waarbij elk land zijn eigen versie heeft. Zo kun je bij Italië aan prosecco denken en bij Spanje aan Cava.

Wijngeschenken met een ‘extra touch’ van de professionele liefhebbers.

Naast de reguliere wijngeschenken kunnen wij je ook helpen aan een wijngeschenk met nog meer detail. Zo zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van luxe wijngeschenken, voorzien van begeleidende spijzen.

Zo werken wij onder andere nauw samen met de Chocolat Barn onder leiding van chocolatier Erwin Veenboer. Hier wordt de lekkerste chocolade gemaakt. Het komt zelfs voor dat Erwin unieke bonbons op maat maakt voor onze wijngeschenken voor een ultiem genot!

Mocht je voor jou bedrijf op zoek zijn naar een passend geschenk, grote aantallen 50+ of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar: info@exclusievewijnshop.nl 
Wij streven ernaar om je binnen 24 uur van reactie te voorzien.

Onze wijnboxen zijn ook een heerlijk geschenk!