Ben je op zoek naar een heerlijke rode wijn?

Twijfel dan niet en neem een kijkje in ons assortiment. De Wijntopper bied jou goede wijnen tegen een betaalbare prijs. Wij helpen je graag in je zoektocht naar een goede rode wijn en dankzij ons ruime assortiment is er voor ieder wat wils!

Er zijn 9 edele druiven waarmee deze wijn kan worden gemaakt. Edele druiven zijn de grootste druivenrassen die overal ter wereld worden verbouwd. Deze druiven hebben ieder hun eigen karakteristieke smaak en vormen de basis van vele internationale topwijnen, van soepel fruitig tot vol donker van smaak.

Van deze edele druiven worden onder andere de volgende soorten wijn gemaakt: Pinot Noir, Grenache, Merlot, Sangiovese, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Zoete rode wijn in verschillende soorten

Deze wijn bestaat in verschillende soorten, van zoet, fruitige en lichte wijn tot stevige portwijn. Zoete wijn bevat relatief veel restsuiker. Dit komt door het gistingsproces, als het gistingsproces eerder stopt zal de wijn zoeter zijn. Maar er spelen meerdere factoren mee als het gaat om het gistingsproces van deze wijn. Van de technieken die de wijnmakers gebruiken tot de hoeveelheid suiker in de druiven.

Droge rode wijn

Droge rode wijnen is een tegenhanger van zoete wijn. Het begint allemaal bij het begin, de druif. Tijdens het rijpen ontwikkelen zich natuurlijke suikers in de druif, denk aan dextrose of druivensuiker. En tijdens het gistingsproces worden deze suikers omgezet in alcohol. Hoe minder restsuiker er over blijft in de wijn, des te droger de wijn is.