Luc Pirlet

Ben je op zoek naar een heerlijke Luc Pirlet? Twijfel dan niet en neem een kijkje in ons assortiment. De Wijntopper bied jou goede wijnen tegen een betaalbare prijs, wij helpen je graag in je zoektocht naar een goede wijn!

 

Doel

Het doel dat Luc Pirlet, naamgever van de wijn, zich stelde toen hij in het jaar 1995 als wijnboer in de Languedoc een nieuw leven begon was uitermate simpel. Hele goede wijn maken zonder allemaal poespas. Wat hij toen voor ogen had en in de jaren na zijn start als wijnboer heeft gerealiseerd is een aanbod van uiterst betaalbare wijnen die je met plezier drinkt.

 

Wijngaarden

Van fruitig en stevig tot vol maar niet zwaar, Luc Pirlet wijnen worden gemaakt van druiven die worden geteeld in wijngaarden die tussen Limboux en Narbonne op weg naar de Pyreneeën liggen. Door de verschillende percelen met veel verschil in bodemsoorten is er een breed palet aan aroma’s. Lager gelegen percelen zijn warmer en geven het mediterrane rijkdom en hoger gelegen percelen zijn koeler en zorgen voor meer frisse zuren en finesse.

Door de langlopende contacten met de wijnboeren in de omgeving kan ervoor worden gezorgd dat de kwaliteit van zowel de wijnen als de wijngaarden kunnen worden gegarandeerd. Hierdoor worden deze wijnen over de hele wereld aan de beste restaurants en wijnzaken verkocht.

 

Kortom: Dit is een wijn die door de jaren heen geperfectioneerd is en waar je zowel als startende wijndrinker als ervaren wijndrinker goed van kan genieten!