Frivolo Frizzante DOC Prosecco

Deze heerlijke Frivolo Frizzante DOC Prosecco met een zachte mousse en relatief laag in alcohol, fijn doordrinkbaar en handige schroefdop.

9.14

Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Boven de €100 gratis verzending

Veilig betalen met IDEAL, After Pay, Creditcard of Paypal

Uitverkocht

Artikelnummer: 504.005.50 Categorie: Tags: , ,
Meer informatie

Andere (h)eerlijke wijntoppers

Onze passie is om jou te laten genieten van een (h)eerlijk en goed glas wijn!

Onze Passie

Voor de mooiste wijnen

Wijn is voor iedereen anders. De één is snel tevreden, de ander doet graag iets extra’s en weer een ander pakt groots uit. Wij streven ernaar om jou mooie wijnen aan te bieden tegen eerlijke prijzen zodat jij ook jouw passie achterna kunt gaan en kunt genieten. Prijsvechters zijn wij niet, waarom schrijven wij dat zul je denken? Omdat elk product zijn waarde heeft en wij staan voor kwaliteit.

Extra informatie over deze wijn

Beschrijving

Frivolo Frizzante DOC Prosecco

Deze heerlijke Frivolo Frizzante DOC Prosecco met een zachte mousse en relatief laag in alcohol, fijn doordrinkbaar en handige schroefdop.

Wijn en spijs

De Frivolo Frizzante DOC Prosecco is uitstekend te serveren als apperitief en bij een feestelijke gelegenheid.

Mousserende wijn

Dacht je voorheen aan mousserende wijn, dan dacht je aan (vaak dure) champagne. Om mousserende wijn ook toegankelijk te maken voor een groter publiek zijn er inmiddels een paar mooie alternatieven bedacht en ontwikkeld, waarbij elk land zijn eigen versie heeft. Zo kun je bij Italië aan prosecco denken en bij Spanje aan Cava.

Hoe komt de bubbels in de wijn?

Het maken van een heerlijke bubbelwijn is ingewikkeld. Dit komt omdat er twee fermentaties nodig zijn, een voor het maken van de wijn en een om de bubbels in de wijn te krijgen. Sinds de introductie van mousserende wijn zijn er meerdere processen ontwikkeld wat elk in hun eigen stijl mousserende wijn resulteerde.

De meest gebruikte methode is de Méthode Champenoise, hierbij vinden er twee gistingen op de fles plaats. De wijnmakers voegen bij het bottelen van de wijn een mengels van gist en suiker toe voordat ze de fles afsluiten met een kurk. Vervolgens zetten de gistcellen de suiker om in alcohol. Hierdoor ontstaat het koolzuur en omdat het koolzuur geen kant op kan ontstaan de bubbels in de wijn.

Een andere methode is de Méthode Charmat. Hierbij wordt de liqueur niet in de fles, maar in de tank toegevoegd aan de wijn. Het koolzuurgas dat bij de tweede gisting ontstaat kan de tank niet uit en word in de vorm van veel kleine bubbels opgenomen in de wijn.

Extra informatie
aantal

alcohol

bewaarpotentieel

volume

10% Korting op je eerste bestelling!

Schrijf je nu in voor de De Wijntopper nieuwsbrief en
ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling

Prachtige wijnhuizen waar wij van importeren

Bodega Ramirez de la Piscina

Alweer de derde generatie is deze mooie bodega nu aan het runnen in het noorden van Spanje. Op authentieke werkwijze worden er rode wijnen gemaakt.

Ontdek dit Wijnhuis

Vins Descombe

De wijngaard bestond aanvankelijk uit Beaujolais-dorpen die het landgoed omringden. Na de overname voor de familie Descombe, breidde het zich uit naar andere appellaties.

Ontdek dit Wijnhuis

Luc Pirlet

Stelt u zich eens de betoverende Languedoc voor met de verleidelijke aquamarijnkreekjes van de Middellandse Zeekust en de majestueuze achtergrond van de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën

Ontdek dit Wijnhuis

Waarom kies je voor Dewijntopper.nl

Liever een andere soort wijn?

Bekijk hier al onze soorten wijnen van dewijntopper.nl en laat u genieten van een (h)eerlijk en goed glas wijn!